Kolotkah Aku ?




Pergi shopping pakai baju kurung, pelikkah anda melihatnye? (eceh, ayat skema. Baling terompah kang.) Well, pirst time RT shopping pakai baju kurung. Saje nak tukar selera. Malu? Buat ape nak malu? Bangge kot sebab RT lah satu2nye makhluk yang pakai baju kurung kat mall tu. Agagaga ~ *okay, jalan tertunduk2 ekceli. HAHA*

Yang takleh tahan klakonye, bile orang pandang kite semacam. Rase macam kite pulak yang sejahil-jahil umat. Orang tu pandang kite pelik jer, RT pulak pandang orang tu pelik jer. Saling membalas pandangan pelik. Yelah, pelik doe. Rambut mencacak macam bulu landak. Tak cukup macam landak, dia pi kaler2 rambut dengan macam2 kaler. Kalaulah RT ni rabun, konpem RT ingat dia tu burung kakak tua tau. Kah3. Pakaian? Jangan cakaplah, macam orang bulan pun ade, macam orang tak betui pun ada. Kih3. Tapi dorang pulak pandang kite macam kite ni tak betul. Erk. 





Photobucket

pstt, aku ke yang kolot? atau dorang2 yang terlebih moden? humm humm humm



pesan Lukmanul Hakim kepada anaknya:
Dunia ini ibarat lautan dalam, ramai manusia tenggelam di dalamnya. Jadikan takwa sebagai kapalmu, iman sebagai penumpang dan tawakkal sebagai layarnya :)

26 comments:

nelly said...

Nelly lagi kolot
~=p

CikHaniBhulat said...

comel doodle...hani pon pernah masuk mall paki naju kurung..den org tgur..bru balik kenduri kew..xptot btul..

rara, org bulan cmner..xpernah tgk...hehehe

fyraa ♥ said...

tak . tapi fyraa penah rase ape yang farah rase . heee :)
be your self je lah kan ?

RaraTan said...

@nelly iyee ker...? hehehehe. nampak okay jer RT tengok. RT kolot jugak kot. hehehe

RaraTan said...

@CikHaniBhulat hehehe. makaceh manyak2 :)

tulah kan? asal berbaju krung je, org cop lepas pi kenduri. adoyaiii..

orang bulan? entah lar. kih3 :)

RaraTan said...

@fyraa ♥ hehe. tulahh :)

yeah, jadi diri sendiri lg bagus kan? hee~

nelly said...

haha ...kita 2x5 je kot ..haha

RaraTan said...

@nelly hehehehe. tulahh kan. :)

Cik Bidadari said...

ktia rasa baju kurung tu buat awak nampak ayu... kalau kita lelaki kita pilih perempuan yg menurut auratnya... percayalah... sejuk ibu memandang... menandakan kita dah berjaya tawan hati allah okey...

minah SENYUM said...

rara : besa ah tuh ! alia p0wn penah ja 0wg tg0k pelik semacam , sedangkan diri depa tuh depa xcermin . chill eyh ! abaikan apa yg 0wg kta ! be ur self :)

fyraa ♥ said...

tahu tak pe . yang fyraa ni lagi bagus . pergi hutan lipur lentang main air sungai pakai baju kurung . then pergi wangsa walk pakai baju kurung . I said to my friend ; kesah ke aku pakai baju kurung ? janji berbaju right ?

Miss Dill said...

pakai baju kurung sangat comel okei.

Miss Dill^^

RaraTan said...

@Cik Bidadari haha. RT sokong :)

RaraTan said...

@minah SENYUM yes, i loike it Alia! Hmmm, manusia manusia. hehe~

RaraTan said...

@fyraa ♥ perhhh. mmg bes la kan? hehe. okay pe pakai baju kurung nih kan? sstengah org ckp bju krung tu tuk majlis2 cam kenduri aje. =="

RaraTan said...

@Miss Dill RT setuju. hehe ♥

fyraa ♥ said...

aah . kawan saya pown ckp mcm tuu . tah hape hape tah . sebenarnye , mereka yang kolot TAHU tak ?!

dydy midnite said...

rara: you should be proud, da x ramai Malaysian yang pakai baju kurung gi shopping. at least kalau you terjumpa mat salleh tengah jalan meti diorang respect Malaysia sbb ada Malaysian macam you yang masih mengangkat gaya, budaya dan personaliti seorang Malaysian yang berhemah.

RaraTan said...

@fyraa ♥ haha. yelah kn. kih3. pakai baju xcukup kain. hua2

RaraTan said...

@dydy midniteahaehehe. toksah ckp camtu. hi2. baru pirst time pakai ni. ahahaa. xpe2, dydy betul anyway. buat pe nak malu kan?

Far8 budak baik said...

aku terasa lahh pasal rambut terpacak tuu...nasib tak de warna..
klo x burung kakak tua siap..haha

fyraa ♥ said...

hehe . tahu tak pe :b

p/s; sorry , emo plak -..-"

RaraTan said...

@fyraa ♥ haha. sokay dear. kite same2 emo. kih3

RaraTan said...

@Far8 budak baik ohh yeker? ahahahaha. dun worryy, itu rambut pacak ditujukan org kat mall tu. kih3

KUREKURE COMEL said...

hehehe....kdg2 mina yg berbaju kurung ni selalu kena kutuk...sabau jelah...

kat dunia je kan...mina takmau kena kutuk dkt akhirat..lagi malu....



so biarlah nmpk mundur didunia.tp jgn nmpak mundur di mata ALLAH...

RaraTan said...

@KUREKURE COMEL yeap2. betul tu. biar orang benci, tapi Allah suke :)