3 Kunci dalam Poket

OMG:f:
Kad undangan tunang/kawen bertimpa2 woo drp kawan2. Isk. Asal korang nak kawen awal sangat? Lepas ni tak buleh dahh lepak same2. Isk. Anyway, smoge bahagie.:w:
KAWEN MUDE :120: 
Mak marahblogger-emoticon.blogspot.com sangat kalau ade di antara kitorang yang mahu ade komitmen terlalu2 awal. Ehem.Ehem. Kahwin mude ni tak salah. Macam orang2 kate; NAK ELAK MAKSIAT, itu betul., tapi yang saia nak mengisukan kawen mude ni, dorang kawen sebab dah bersedia untuk berkomitmen or kawen tergesa-gesa a.k.a kawen tanpe matlamat:120: 18tahun, dah ade COP MOHOR a.k.a bini orang, dugaan banyak.
Tapi , dugaan banyak tulahh yang Tuhan sayang kan:120:

Kate2 yang saye petik dari sorang ustaz , “Kahwin bukan saje PENYELESAIAN pada SATU masalah, mungkin risiko untuk timbul masalah lain itu BESAR kemungkinannye ; CERAI.”blogger-emoticon.blogspot.comBekahwin tanpa matlamat, tanpa dipersiapkan dengan ilmu di dada, seorang wanita muda berisiko tuk mendapat gelaran ibu tunggal sebelum usia 30an. Erk.
"Berkahwin, umpama membina masjid, bercerai, umpama meruntuhkan masjid."
Bagi SAYE lah kann.. kawen mude ni sedikit sebanyak akan mganggu karier yang baru nak ber:l:blink blink:l:. Lagi2 time blaja kat U or kolej. Satu hal plak kalau wuek wuek dan berbody due. Ish3. Bak kate pengetua, berkahwinlahh ekau selepas ekau dah ade TIGA KUNCI.
Kunci ape tu:120: Kunci kejayaan lahh :

 Kunci RUMAH SENDIRI
 Kunci KERETA
 Kunci PEJABAT

Kah kah kah. Tergelak terguling:119: betullahkan:120:
So, bekahwenlah anda bile ilmu cukup didada, 3kunci dipoket, dan bukannye sebab kena tangkap basahblogger-emoticon.blogspot.comLao nafsu ta buleh ditahan2blogger-emoticon.blogspot.com, maka diWAJIBkan berkahwen supaye dose tak bertimpe2.


:22:   :22:   :22:   :22:   :22:   :22:   :22:
blogger-emoticon.blogspot.combukunota; ini cume pandangan dari lubuk ati saye yang paling gelap je (: Tak salah mau kawen awal, daripade korang duk buad maksiat, baek kawen je terus kann:120: :face44:

19 comments:

Sora Rasyido said...

kawen awal pon susa yee tak?? krg time2 prot mmbulat tu nti lagik susah..jln pon dh tak btol..kje marah jee...

RaraTan said...

haha. tau xpe. nak belaja pun tak boleh concentrate. hohoho~

bunga said...

jom pakat kawin..hehehe..

bunga ada kunci keta je..haha..

RaraTan said...

hahaha. saye ni langsung tak de ape2 kunci. kunci mangge loker adelah. huahahaha

ïêmå å¢klê§ said...

nk tukar sikit boleh ape y ustaz 2 cakap...
nak kawen pada orang y ad 3kunci 2,bukan kita yang ad kunci 2..hihi

RaraTan said...

hahahaha (= betul betul betul. hohoho~

tomato said...

nak kawen ! nak kawen ! lambat la kawen ni klu nk kena tggu ade semua tu..hehe

RaraTan said...

wakakakaka (=. kite tunggu sang lelaki ade 3 kunci tu. perempuan klo xde kunci pun oke dah. hua4

khairul hisyam said...

kunci kejayaan? mana. hehe

KUREKURE COMEL said...

mina kawen awal...heeee..best2....


tak takut dah nk keluar berdua....

RaraTan said...

khairul > hahaha. ade2.. lupe nak taip. kawh3
sys > hah! yayayaya. betullah tu. tak takut!

Ifti Larina said...

hehe thats rite. tanak kawen selagi tak achieve 3 kunci tu. oh btw, comelnya blog! cne boleh ade icon2 comel tu?? menarik tau

husna mukhtar said...

haha
pasal 3 kunci tu aku pernah tgk al kuliyyah.
so, aku takmo kawin selagi azrin takda 3 kunci tu

cik sakura said...

hehe..cik sakura perlukan kunci hati..masih belum jumpa lagi..boleh carikan x..3 kunci atas tu dah ada..hehe..comel blog..

syairahmohdanuar said...

haha.cute sgt entry nie.lol.
eh, kawan awk ada yg 18 tahun dh kawen ke?? o.o

RaraTan said...

@Ifti Larina hehe. maceh! icon ni? ohh, RT tengok kat blog hanietwisties :)

RaraTan said...

@husna mukhtar ahaha. yeap. betul lah tu. ade 3 kunci tu lagi terjamin kot hidop :)

RaraTan said...

@cik sakura kunci hati? hehehe. yg tu RT sarankan mintak dengan DIA. konpem boleh. ahahaha :)

tenkiuu cik sakura :)

RaraTan said...

@syairahmohdanuar hehe. maceh daun keladi.
ha'ahh. die dah kawen pun. siap dah ber-anak lagi dah :)