HomeMade Chocolate!

caution;  entry kali ni akan penuh dengan gambar saja :)

Weet! OMG... sungguh happy hari ni. Guess what? Tadi, first time buad coklat sendiri. Owyeah. Rasa tersangat excited, dan cara nak buad pun senang gila barbie. Lepas nih, takmoh beli dah kat kedai. Buad sendiri lagi sedap, sebab dibuad dengan penuh kasih sayang. Muahaha. Apoodah. 

Scroll down jer :D




Well, aku guna coklat brand ni. Sebab coklat ni manis susu, bukannye manis gula. Tak mahal sangat, RM16 je. Boleh buad 80-90 bijik coklat. (ikut jenis acuan jugak la en)


Double boil, 10minit je kot ambek masa nak cair.



Letak badam goreng dulu, sebelum letakkan coklat. Sedap weh!


Kasi beku dalam freezer 5minit. 


Dah siap! 




Sedap giler! Tapi aku makan sket jer. Tak suka sangat manes2 woo. Yang laen, aku kasi jiran2 nan adek2 aku makan :)

p/s; berbunyi woo gigi aku bile makan coklat beku ni. grrr. >:(

10 comments:

Harrith Hasmadi said...

ahaa , cam senang je buat . tapi klau sye buat mesti tak jadi . HAISHH =='

RaraTan said...

@Harrith HasmadiHAHA :) memang senang gile2 ahh.

taklahh. mesti jadi punye. hehe. ikut jer mcm RT buad, konpem jadi. hoh3

lieyly said...

ta than lpar c0klat dh :D

RaraTan said...

@lieyly HAHA. Moh datang tganu jom. RT kasi coklat banyak2 :D

KUREKURE COMEL said...

jeles betul dgn budak ni...hehehe...
akaknak tempah la mcm ni....


RT tolong buatkan ye...hehehe...

RaraTan said...

@KUREKURE COMEL HAHAHA :D
xde masalahh. buleh aje :D

Ard said...

nak satu! hehe

RaraTan said...

@Ard

heee.. moh datang umah. melantok ramai2 :D

tricksrex said...

siyes tergoda
mane nak cari eh coklat brand ni?
tak pernah nengok plak

RaraTan said...

@tricksrex hee. mmg jarang jumpa brand coklat mcm ni. RT beli pun kat kedai yg jual bahan2 buad kek. tp bukan kedai kek tau. hehe :D