RESULT ! :(


 Goshh! Gonna get my result today. :(
Wish me luck kayy! :D


p/s. Shuuuu~ To Temerloh + my ikan patin :)


update (5;30 petang); 
OMG! Sungguh ku tak sangke. Well, mula2 aku engatkan kawan2 saje je nak prank aku. Haihh. Separuh Gila kot aku time otw nak pi temerloh. Guess wat? Aku langsung tak tido!
Me GOT 7A1B! Alhamdulillah, walaupun agak terkilan dengan keputusan math yg dapat B tu +.+ (1A+ 3A 3A- 1B) Ish. Nanges aku kat depan pengetua. Sebab? Aku target 3A je kot! 
*Sadis betul* Yalahh. Trial sebelum ni aku dapat 3A 2B 1C 1* je kot! Pehh. Anyway.. Alhamdulillah. Sujud Syukur pada-Mu Ya Allah! Dan terima kasih kat kawan-kawan coz mentahniahkan kawan korang ni:) Tahniah tuk korang juga. 


Makaceh juga kpd cikgu2 yang mengajar RT (mengskemakan diri sbentar), sudi menghalalkan segala ilmu cikgu-cikgu, walaupun RT banyak buad salah time duk kat asrama dulu :) 


Korang tahuu (nak kongsi satu kisah), baru tahun ni kot aku minat MATH. bayangkan, akhir tahun form 4 ; math aku dapat 19M je. Awal tahun form 5, dapat 23(exam march), pertengahan tahun 28 kot kalau tak silap. Lepas tu memang kena ceramah gila barbie dengan cikgu math, selaku guru kelas kitorang a.k.a PAPA. 
"Dari kemaman kan? Emm.. jauh tu. Kamu pernah pikir tak yang ayah kamu penat penat hantar kamu dari kemaman ke temerloh? Takkan kamu nak kasi slip 'MATH --> G' lepas ape sume dye dah buad kat kamu?"
Aku? Ape lagi. Nanges lahh. Insaf skejap. Well, aku berubah minat Math lepas join kem math kat UiTM Jengka, Julai 2010. Wow, agak terlambat kan aku minat math? Dahh nak exam gila gila dah! Alhamdulillah, Allah bagi hidayahh , sampailahh aku berjaya dapat math B daripd kebiasaannye G !


So, SPM candidate yg tak minat math tu, MATH IS FUN actually! Lagi2 kertas dua babe! :) Buka minda korang dan kate "MATH itu SENANG". Macam yang aku slalu buad lepas :)



Ni lahh PAPA aku :)


wehh.. first time dapat bunga ross wehh! tsskkk! Terharu gila! :)

 UPSR > 2A 3B
PMR > 4A 3B 1C 
SPM > 7A 1B 

p/s. untuk pertama kalinye, aku bawak pulang result yang begitu baik tuk ma & abah. Takder "C", takder "D", "E" ataupun "G". First time aku tengok dorang begitu happy. 


16 comments:

~::KUYA HARIS::~ said...

gud luck!!!! :)

fie akhma ^^ said...

gud luck rara
all the best !

RaraTan said...

tenxx a lot youu guys! :)

KUREKURE COMEL said...

tahniah RT...suke gile akak...hehehe....



rezeki RT....moga semakin sukses dikemudian hari ye....


sorry akak lambat dtg cni....

RaraTan said...

heeee. terima kacehh banyak2 :)
RT punn doakan akakk sentiase berjaye :)

erinn kechiik said...

wow amazing. yup math is the best subjek. gila suka sgt subjek tu. lps ni sambung mana matriks ker?

miss shark said...

wahh, tahniah! hehehe :)

RaraTan said...

@erinn kechiik terime kacehh banyak2 :) heee. RT rase mcm nak sambung amek diploma jer. parents tak kasi amek matriks. :)

RaraTan said...

@miss shark tenxx !! :D

DaK CoMoT said...

weeeiwiiitttt...tahniah2...^_^

lieyly said...

c0ngrat rara :DD
h0pe rezeki rara lg bertambah !

RaraTan said...

@dak comot > heee. t.kasihh! :) segan denn.

RaraTan said...

@alia > ty! alia pun same au!

kimchisu said...

congrats..alhamdulillah..permulaan hidup yg baik ^^

RaraTan said...

kim > hee. makacehh daun keladi! :)

**cik deenasyakina** said...

tahniah ye dik...
ur genius :)