Jangan Riak Sangat Lah Kann.

"Hey RT, lame tak borak nan you. You dah dapat tawaran belum?"

Okay, memandangkan lame gila tak chatting dengan dia kan, so aku layan jelah. Borak borak pasal aktiviti kitorang lepas SPM ni. Ape kau buat, ape aku buat. Saling menukar story lah kan. Tapi bile masuk bab further study ni aku jadi hangin sikit dengan dia.

"Eh, you tak dapat interview ke? You kan banyak A dari I. Takkan tak dapat. I baru je dapat inverview kat Shah Alam. Ops, UITM Shah Alam tau. Bidang Interior Design. You tahu ape tu Interior Design?" 

Perghhh. Menyirap gila darahh aku. *kureng ajo ini orang. Kau ingat aku ni HULU sangat ker sampaikan tak tahu ape tu INTERIOR DESIGN? Then, siap boleh perli aku lagi bila aku cakap aku prefer dapat kat UITM DUNGUN saje (sebab dekat dengan rumah, so jimat duit). *sabor je lah~

Meh aku nak nasihatkan ekau sikit (sebagai kawan), ehem... ekau tu baru INTERBIU sahaje. Dan berlambak-lambak lagi manusia yg turut ber-interbiu course yang ekau dapat. So, jangan riak sangatlah kan? Ekau nak buat aku jeles? Aku tak jeles pon walaupun aku jeles. HAHAHA~ *okay.. abaikan.

Aku doakan kau dapat lah interbiu tu. Den ni xde lah kejam mane nak mendoakan keburukan orang. Bak kate nenek, TAK BAEK :)


psttt. bile marah, xleh lah guna RT-RT ni. nanti org cakap marah gedik. huahaha >:D


p/s. Sebut pasal belajar ni... dah berkurun tak bukak buku. Humm Humm.. Camne lah bile dah belajar nanti ye? =="

14 comments:

misz myza said...

oo.. biase la tu dikk... Allah bagi dia rezeki sikit je, dia dah riak.. Bukan tempat dimana kita belajar yg mnejanjikan kejayaan, tapi cara kita belajar dan berusaha nak capai kejayaan itu lagi baik.. So, biarkan kwn awk tu hidup dlm keriakkan... :p

ezasayani said...

ghee.saba k ;] diorang eksaited bagaii lah tu dapat interview :]

dydy midnite said...

motif dia nak berlagak...lol...kalau dia gi rome ke mana ke buat interior design x pe gak..mana2 belajar pun sama kot. Kitorang yang stay dekat shah alam ni akan ketawa kalau jumpa org macam dia. Lol.haha

aisyah ahmad said...

mak aii..jijik bebenor manusia pesen gitu..tu namenye..lebih sudu dari kuah..sepatutnya pakai satu sudu dah la..tak payah pakai banyak2..

eehhh..merepek ape la mokcik AA ni kan..

RaraTan said...

@misz myza haha. tulah kan... tk semestinye tmpat tu bagus, student akn 100% bagus jugak. depends kat usaha masing2 la kan.. hehe

RaraTan said...

@ezasayani hahahha. kan? terlebih excited tu. sb tu hormon xbetul. agaagaga :3

RaraTan said...

@dydy midnitehee. tulahkann? bawak bersabor jelah RT ni. hik2

RaraTan said...

@aisyah ahmad agagaggaa. pakai tangan je AA. Nampak ayu sikit. kih3

syairahmohdanuar said...

sabar je la rara.kalau sy, sy ckp je, 'eh, tak tahu lah interior design tu ape', biar dia explain, then last2 sy ckp, 'kau igt aku bodoh sgt ke tak tahu?' HAHA :D

p/s : come here bebeh, wajib, ada surprise FOR YOU!

http://supersillystoryland.blogspot.com/2011/04/pemenang-contest-orang-lidi-berkata.html

RaraTan said...

@syairahmohdanuar a'ahh la kan, nape xbuad mcm tu jer. agagagaga <3

wahhh, yeker? ehehe. jap2 :)

Cherry Lolita said...

satu je leyh aku cakap.






BODOH PUNYER ORANG MAAAAAA!

RaraTan said...

@Cherry Lolita agagagaa. sabo mia, sabo.

KUREKURE COMEL said...

alolo...sabar tau...nnti RT mesti dpt tawaran lg gempak ye.....


biasalah la tu...sbnrnye kawan RT tu yg jeles dgn RT....saja je dia wat cmtu....hihihi

RaraTan said...

@KUREKURE COMEL hehehe. yolah kot. RT sabor jelah nan dye. ehehehe :3