comparison ?

First of all, RT nak pesan awal awal yang RT ni bukannye baik sangat. Iman still senipis bawang, tak layak untuk menasihati dan lebih layak untuk dinasihati. Tapi kalau setakat saling berkongsi ilmu tak salah kan? 


Comparison between twins. Ape yang korang sume dapat bezakan? Ace kongsi pendapat dengan RT sikit. Well, sharing is caring kan. Hee.


People nowadays tend to judge people by its cover. Selalunye orang orang sekeliling akan terus judge bahawa yang bertudung secara automatik baik, dan yang tidak akan secara automatik negatif. Oh tidak sama skali. Tett! Err.. Well, bukan semuanya macam tu.  Tapi iye lah kan, mulut manusia ni macam tempayan, mane boleh tutup. Kadang-kadang mereka lebih suke jage tepi kain orang daripada ambik pot pasal hal sendiri. Kesalahan orang lain walaupun sebesar zarah, fuhhh! terus nampak, tapi kalau diri sendiri... ehem ehem lah kan? 

Yes, bertudung atau dalam erti kata lain menutup aurat itu sudah menjadi kewajipan bagi manusia2 yang beragama Islam, tapi macam mane pula bagi yang menjadikan tudung itu sebagai trend terkini ? Woa, selit sane, selit sini , kadang2 tak pakai langsung. err ... =.=''

p/s. RT dah siapkan doodles korang! Tapi half half dulu jelah ye. Wee~ wait for my doodles' entry yaw! :D

4 comments:

dill said...

doodle pakai tudung itu comel!

dill.

Lieyly ︱ Alia said...

bertudung lebih bgus , xsalah kalau yg nak berubah apa tuh..berubah sikit2 kan..

Far8 budak baik said...

tapi bertudung gakk paling baik..
klo ckp org x bertudung tu jahat tak ley gak..bab kawan2 ramai x bertudung baik je..kene knl dulu..baru leh cakap kn..hehe..=)

khadijah said...

bertudung tu satu kewajipan, walaupun dia tak baik mane kalau bertudung, tapi dia telah melakukan satu kewajipan.. ini hanyalah pendapat untuk mengingati diri sendiri jugak..:) bertudung secara terus lebih baik, dan kalau boleh biarla bertudung dan berkelakuan baik.amin..:)