Ketuk Ketuk Potato!

Sedar tak sedar, rupe rupenye dah minggu ke 9 suda RT masuk kitchenblogger-emoticon.blogspot.com. Dan kitchen class kali ni lah yang paling memenatkan, kadang kadang pon tercabar iman bile duk tengok ais sejuk time bulan puase macam ni. Rase macam nak aumm je:face4:. HAHAHA 


Aucak! Inilah yang RT belajar masak hari ni:face20:. Masakan yang berasaskan Potato. Err.. abaikan bentuk potato yang buruk tu kay? Al-maklumlah, masing masing punye energy dah lemah. kih3.
:face5:. Oh, kalau korang perasan, yang panjang tu namenye Pommes Croquette, dan yang selebihnye, Berny Potato:t:  

Ini Pommes Duchess , bukannye kuih semprit tau. ngee~

Dan banyakk lagi ! HAHA. okeylah, stop sampai sini dulu ye. takot korang termuntak pulak tengok gambar banyak banyak. hehe
p/s. Fuhh, bile dah jadi culinarian ni kan, barulah RT faham betape penatnye mak kite duk masak kat dapur. Die lah yang masak, die lah yang basoh pinggan, die lah segale galenye. Kite? Tolong makan je. Kan? 

14 comments:

Ezy Chiaki said...

xkisah rupe camne jnji boleh mkn..
haha

dill said...

dill nak tolong makan :)

dill.

JIJI YU said...

aku nak tolong makan jugak ni..

RaraTan said...

@JIJI YU hahaha. boleh je. makan lah sume ye. ki3

RaraTan said...

@Ezy Chiaki hehe. iyelah kot. asal perot kenyang suda kan? ki3

Acik said...

sodap tu! owh, nak sikit ... banyakpun tak per :)

Far8 budak baik said...

rt..dah boleh jadi isteri dah kn..
boleh dah bagi suami hari2
makan potato tu je kn??
hahahahahaha =p

sifu im said...

ermmm.terliurnya tngok puasa2 ni

teha said...

okey laa bentuk tu sbb baru blajar kan :)

RaraTan said...

@AcikHAHAHA . ambek banyak banyak pon xpe. ki3

RaraTan said...

@dill woah2, jum lah makan same2 ye. ki3

RaraTan said...

@Far8 budak baik bhahaha. ha'ah lah kan. nanti suami RT pon jadi bulat cam potato tu jugak. ekekeke

RaraTan said...

@tehahee ~ yup3. tambah2 lagi dengan potato yang over lembik. sebab tu tak brape nak lawa. ki3

RaraTan said...

@sifu im haha . time bulan pose je terliur. kalu hari2 biase, tak pandang pon an? wakaka