Saye SAYANG kucing ! Korang ?

hello guys! Eh eh... As Salam semuanya. heheh ;)
Photobucket
Heheh. Ini doodle RT yang baru buad tadi. Korang suka kucheng tak? RT suka gila dengan kucheng! Kalau boleh, RT nak bela sampai berpuluh puluhh kucing tauu! Tapi... apakann daye.. sobs.

Dulu kan, RT pernah nak jadi Veterinar, buleh bukak klinik haiwan, pastu boleh kutip kucing2 jalanan tu and jaga dorang dorang sume. Then, kalau ade rezeki, boleh bukak tempat pelindungan khas untuk kucing2 terbiar. Kucing2 tu pun takpayah lahh merayauu sana sini pegi mintak sedekah yang sure2 kena tendang free :)

Tapi.. disebabkan mak RT suruh RT ambek bidang masakan, RT terpakse lupekan angan-angan tu skejap. Takpe, bile RT dah berjaye, dah kaye.. boleh jugak kan buadkan rumah khas untuk kucing2 sayangs tu kan? heheh.
Tapi kann.. kenapa ade yang takut dengan kucing? Nampak je kucing, terus bersilat rimauu. Sampai kucing tu pun gelak terguling guling. HAHA. 

Korang tahuu.. banyak jugak kebaikannye kalau bela kucing ni sbenarnye.
Bak kate atuk, kucing ni pembawa rezeki. 
Kucing ni sahabat nabi. Bela kucing saje pun boleh dapat pahala!
 Dapat mengurangkan tekanan seseorang.
dan bla bla bla. 


p/s. Lelaki yang sukakan kucing, berjiwa romantik. Err.. betul ker? 

6 comments:

aNiS aNiSa said...

bukanlah peminat kucing..
tapi akan takut dengan kuching yg agresif bila kita tgh makan nasi berlaukkan ikan..

gaya dy macam nk terkam ja...pernah dy lompat atas meja bila tgh makan..tu fobia sob2'

kalau kucing2 yang baik ok ja =)

CikHaniBhulat said...

ouh, hani juga minat kucing...dulu ada bela kucing siam and kucing parsi..pastu si siam hilang n si parsi mati kna langgar...sedey kan..skrg dag xnak bela dah..nanti sdey lagi..tp kalo g kedai haiwan, mesti nak cari kucing jgk..walopon tahu xmampu nak beli..hurm....

KUREKURE COMEL said...

mat sayang gila kucing...kalau mat bg kucing mkn kan...mesti mat ckp dgn kucing tu....minta doakan dimurahkan rezeki...hehehe..

RaraTan said...

@aNiS aNiSa ha'ah kan.. kucing jenis mcm tu RT pun takot ugak. silap2 dgn kite2 dye nak cekau. hahaha

RaraTan said...

@CikHaniBhulat yeap. samelahh kite. kalau bela kucing yg mahal2 sikit, mesti ilang. last2 RT bela kucing kampung je, xde org nak pandang pun kann? hehe

RaraTan said...

@KUREKURE COMEL Hehe. betul2. kucing tu pmbawa rezeki kan? :)