Simple Guide ;)


 1. Firstly, bukak Photoshop ape2 version saje (RT gune CS3 je) 

 Double klik benda alah yang RT dah bulatkan tu, hasilnye akan jadi macam bawah ni ha (anak panah kaler hitam tu)

Then, klik pulak New Layer yang RT bulatkan kat bawah tu.

Drop New Layer (Layer 1) ke bawah Layer 0

Make sure Layer 0 dan Layer 1 korang setkan ke MULTIPLY.

Peace! Tak cantek punn, comel adelah kan? HAHA *perasan*

p/s. time nak kaler2 tu, make sure korang zoom 200% ++ supaye senang nak handle brush korang tu. ;) 




notakaki: Satgi dah nak pegi hospital tuk medical check-up. So, main bantai jelah hapdate entry macam ni. PEACE!

8 comments:

JIJI YU said...

lorh..aku yg tak reti nak melukis ni camne

RaraTan said...

@JIJI YU wahahaha. lukis orang lidi pun xpe. cunn pe. kah3 :D

miss al said...

thanks 4 d tutor. So nice. nk shout kuat2 sebut 'nice'. ehehe. nway sy xreti nk lukis mcm RT lorh. isk3

KUREKURE COMEL said...

hehehe..sbnrnye nak melakar time awal2 tu yg pnting sbnrnye...

bakatnya enggak ada dong..hihihi

RaraTan said...

@miss al ahahaha. macih daun keladi. hee..
oo, psl melukis tu xpe kot. try slow2. konpem jadi :D

RaraTan said...

@KUREKURE COMELhahahhaa.. oo, xpe, itu kan bisa dipelajari deh. kih4

Erra Kyra said...

pandai nye cik rara...

ime kasih sudi kongsi ilmu...

nanti nak try.^_~

KuSayunKamo said...

rara taw x macam mana nak download software photoshop..???