Berkawan? Biarlah ikhlas!

 Hai alls! Korang ape khabar? Sihat? Ceria? Kalau ye, teruskan dengan keceriaan anda. Kalau tak, teruskan juge dengan mood anda itu. HAHAHA

btw, aku nak celite pasal something yang agak kureng menyenangkan hati aku. Ekceli, menambah kesedihan kat hati aku adelah. Huuu. Oh, back to the topic. Aku... benci gilos dengan orang yang saje berkawan dengan kita berniatkan sesuatu. Woa, kire nya macam tak ikhlas la ni? *ye kott*

Aku bukan nak membangga diri dengan keturunan aku, tapi rata-rata berkawan sebab aku bertitlekan anak cina. Kadang-kadang memang kena pinggir, ejekk gila gila sampaikan aku dah fed up nak bersekolah dan blahblahblah. *Anak tokpek cina! Anak tokpek cina!* Sedeh weh bile dorang kutuk2 ayah aku, sebab die dulu manelah fasih malay :(

Same jugak bile orang dah puji kita dengan ayat yang something something. Awak ni somey lah, awak ni santek lah, awak ni bagaikan dot dot dot... And then, keluarlahh ayat keramat nii... "Ekcelikan *sambil bermain2 jari*, saye nak mintak tolong awak buat ni ni ni" See? Nampak sangat ade udang disebalik mee. HAHA. yang ni memang aku cepuk laju2. :D




Berkawan tu biarlah ikhlas, 

jangan berkawan disebabkan rupa, keturunan, darjat atau harta,

sebab dengan sedikit kelemahan, korang akan lari tinggalkan kawan2 korang.

p/s. dah penat ade kawan jenis tak iklas, jeloz tak bertempat, dan yang jenis kena stuck dengan dia 24hours. +______+

-----------------------------------------------------------------------------

18 comments:

nelly said...

niat kita berkawan penting ..
that why nelly sayang kawa2 nelly even orang kata macam2 ..
i know them ..
=)

senyumSOYA said...

(^^!
berani ke nak wacha2?? heheheh..

be strong.. friends last longer than a boyfriend... ntah betoi ntah x?

Lieyly ︱ Alia said...

rara , jgn sedih2 tau :)
sabar ja ~

Lieyly ︱ Alia said...

rara , jgn sedih2 tau :)
sabar ja ~

RaraTan said...

nelly : untunglah Nelly jenis yang tak dengar kate2 org sekeliling. emm, RT ni pulak jenis yang cepat down. So, org kate sikit, memang umphh umphh la kan. ngeehe ;)

RaraTan said...

@senyumSOYA haha. yes yes! totally rite!!

ehem, pasal wacha2 tu kan, brani kot.
dalam mimpi je lah tapinye. kih3

RaraTan said...

@Lieyly ︱ Alia trimas alia.. RT hargai sangat2. sayangs alia byk2 :)

RaraTan said...

@Lieyly ︱ Alia trimas alia.. RT hargai sangat2. sayangs alia byk2 :)

najwa napatah said...

sabo jelah~hehehehehehe

dill said...

awak, kuatkan semangat eh. saye faham perasaan awak. kite kene same2 buat tak tahu dengan perasaan pelik tu.

you can do it!

dill.

ezasayani said...

i hate to see people in sad;( dah dah. yang tak ikhlas tuh bio kan jea. yang laki tuh campak jauh2. bile die dah tingglkn kite means die xperlukan kite lgi. cari org baru ! HAHA <--- kejam. tapi tapi tapi, i wish you will meet someone that really sincere with you RARA:) chill dear ;)

shay said...

kita berkawan tanpa niat, sebab takut lupa lak aa niat kita kawan ngan orang tu...

kita suka sangat tambah koleksi kawan, tu yang susah kalau pasang niat... huhuhu...

tapi kalau berkawan sebab ada niat tertentu baik tak payah jadi kawan, penat badan jerk... Kita sendiiri jugak yang susah, sebab kena berlakon... plastik sangat...

hafrizzul hafiz said...

sape kawan yang terpaksa rt tinggal tu? heheh..
xpe2... tabah kan hati reha je la.
mungkin ade hikmah disebalik kejadian tu

RaraTan said...

@dill
yeahhh. u're rite. humm

btw, tenxx ya! RT hargai sgt2 ;)

RaraTan said...

@ezasayani ngahahahhaa. betullahh tu. hehe.


btw, thank you so muchh! :)

RaraTan said...

@najwa napatah ahaaa, mmg tgh bersabar dgn sedaye upaye ;)

RaraTan said...

@shayhaha, tulah pasal. kalau stakat nak berkawan sebab nak something2, mesti ade hati yg akan sakit lepas tu. hum2

RaraTan said...

@hafrizzul hafiz ahahh, adelahh. ngeehe.

yeap2, ade lah kot hikmahnye.