Murah @ Mahal ?

Hai alls. Korang ape khabar? Sihat? Ceria? Kalau ya, teruskan dengan keceriaan korang. Tapi kalau tak... teruskan juge dengan mood korang :) *ayat semalam semalam*

Eh, korang nampak kotak A dan kotak B kat atas tu? Okayy, RT nak tanye.. ape perbezaan antara kotak A dengan kotak B? Huruf je yang berlainan kan? *pedulikan garis2 senget tu* Well, ape yang RT nak cakap sebenarnye ialah pasal "BARANG MURAH & BARANG MAHAL" So, tell me... ape beza barang yang sama jenis tapi berlainan pulak dari segi harga, sama ade murah atau mahal *ikut taraf brand barang tersebut*. Dari segi kualiti? Kuantiti? Jangka hayat barang tu?

Sesetengah orang pulak beranggapan yang barang murah tu... "EWWW... takder class lahh", "OMG, kau beli barang murah? Okayy ke?" dan blablablabla. Lagi-lagi kalau barang dari bundle. Mesti adenye yang nak condemn, barang murah confirm tak tahan lame. Better beli yang mahal dan ada jenama sebab dot dot dot. Ughh... yes yes.. dorang maybe ade betul. Barang tu mahal maybe sebab kualiti dia ok, tapi cube pikiaq sat, berape ramai yang mampu nak beli barang2 yang mahal tu?
sorry, malas nak lukis somey2. HAHA

Err.. kalau beli barang mahal-mahal, tapi tak pandai jaga or cepat rosak ke... macam tak guna jugak kot. RT prefer barang murahh tapi tahan lame, boleh berfungsi. Jimat bajet. Dunia skarang wei, banyak nak gune duet.. *sigh* Toilet yang puntianak 4-5 ekor duk bertapa pun dorang boleh charge seposen kali lima. Mak aihh. Lainla kalau hangpa2 tu kaya. 10sen kat atas jalan tu memang sah2 tak pandang. kih2


blogger-emoticon.blogspot.comp/s. kite xleh la nak kondem taste seseorang yang xsuka itu, tapi suke ini sebab ni soal citarasa. Lain orang, lain citarasa dia. kan?

10 comments:

dill said...

saye tak kisah. asalkan tahan lama.

rara, selamat belajar ya. will miss your doodles.

dill.

Amalina Jo said...

bg malin biarlah brg tu cantik , kualiti dia pun oke , tak kisah lah mahal ke murah , lg suka kalau murah lah :D

Danial Razak said...

murah atau mahal??
asalkan berkualiti ok la..tak kisah mahal ke murah..tapi semestinya kita nak yang murah kan..=)

JIJI YU said...

aku kire kualiti je..alah membeli menang memakai..cam kasut timber aku..aku beli 5 rat..tapi aku pakai dah 6 tahon da

RaraTan said...

@dill: RT pun macam tu. tak kisah lah murah atau mahal. bergantung dengan ketebalan poket purse la kot. kih3

RaraTan said...

@amalina jo : yeah yeahh. RT setuju. ngeehe. asalkan benda tu berfungsi, RT beli je :)

RaraTan said...

@danial razak : yeahh, you're right!

RaraTan said...

@jiji yu: ohh, yeahh. memang barang mahal tahan lame. 10tahun beli pun still boleh pakai lagi. Tp tengok care si pemakai jugak la kan.. :D

KUREKURE COMEL said...

ehem...kalau mina....mesti RT tau kot...hihihi...


mina suka barang murah...tak suka yg branded2 ni...wuuuhhuuu....

Cik TeN10 said...

asal nmpak cntik bantai je.. beli mahal2 pn nt dh lama2 pakai bosan ttp tukar yg br jugak.. itu sy lah.. tp kl org byk duit tak kisah la kn..

btw comel kartun u.. u lukis pkai ape ?