Pandai memasak ?


 kalau dulu, RT paling benci memasak. Urghh, sangat tak suke bile disuruh memasak. Asyik set dalam minda, masak tu leceh, susah dan menyusahkan.blogger-emoticon.blogspot.com.Tapi bile dah tahu basic, memasak tu dah jadi macam makan kacang je. Sonang gile barbie. Pejam mate pun boleh buad. kih3:n:

zaman dah berubah, dunie pon dah maju. Mak pernah cakap, kalau nak kawen *dah mai dah biroh die. hehe* kena lah cari suami yang pandai masakblogger-emoticon.blogspot.com. yang pompuan ni pon tak terkecuali. jangan bile dah nak kawen baru terkial-kial nak masuk dapur, beli buku resepi dan sewaktu dengannye. hee~

MyEm0.Com
ade sesetengah lelaki duk anggap kan, pempuan memang ditugaskan buad keje keje rumah. sementare dorang duk bersenang lenang goyang kaki, sambil bace surat khabar, tunggu bini buadkan kopi panas :37: dan blablabla. :face6: zaman kite ni mane same dengan zaman zaman dulu yang mane keje memasak memang khas untuk pompuan saje. TETT!. tidak same skali. :face25:

ehh, RT tak cakap kat sume laki tauu. Sesetengah aje kan? Korang macam tu? aww, kalau ye, cepat2lah belajar memasak ye.


p/s. comel je kalau laki pandai masak kan? aww <3 HAHAHA *biroh*

16 comments:

diana said...

bagus la muda2 dah pandai memasak..
susah nak jumpa...
yang ramai bila dah kawen baru kalut cari buku resepi..
heheh

RaraTan said...

@diana hahaha. betul tu cik diana. ekeke :)

Rin Chan said...

Kite pun ske laki yg pandai masak ni :D

JIJI YU said...

uish..beruntung le sape dapat ko ni ek..ekeke

dill said...

oh. saye tak pandai sangat bab memasak ni. kene asah skill lagi. hehe

dill.

Far8 budak baik said...

tetttt aku mmg x setuju ahhh..
abgkang habis habisan..
org penpuan patut memasak kat rumah..
grrrrrrr..aku tak nk lahh kawen ngan org cam kau..HAHAHAHA =p
lelaki klo pandai masak..perghhhh
aku reti masak nasi je kot..

RaraTan said...

@Rin Chan haha. kan kan ? romantik gitu. aww ~

RaraTan said...

@JIJI YU hahaha . haihh, perli nampak. ekekeke XD

RaraTan said...

@dillhaha. takpe, janji ade skill suda kan? kih3

RaraTan said...

@dillhaha. takpe, janji ade skill suda kan? kih3

RaraTan said...

@Far8 budak baik hahahaha. buekkk ~ jeles lahh tu. akakaka XD

RaraTan said...

@Far8 budak baik hahahaha. buekkk ~ jeles lahh tu. akakaka XD

Lieyly ︱ Alia said...

HAHAH , alia xpndai masak :D

nadia arrumaisha said...

bagi sis kan, belajar memasak tu memang la penting tp ye la, nowadays pompuan mmg busy and memasak tuh kdg mmg xsempat..cth mcm sis sendiri...tp when dah kawen, cubelah belajar sikit2....bkn pe, air tangan isteri itu lebih bagus...itu pendapat sis laa

RaraTan said...

@nadia arrumaisha yeah! RT setuju. air tangan isteri lah yang terbaek. :) kih3

RaraTan said...

@Lieyly ︱ Alia haha. rara nih pon mane pandai sgt msknye. huhu